Най-доброто от немската( може би всъщност еврейската) кухня. Е`но парче ще засити и най-гладния.
Тесто:
150 гр. брашно
90 гр. извара
40 гр. захар
1 ванилия
1,5 Ч.л. бакпулвер
2,5 С.л. масло( на стайна температура)
2 С.л. мляко
Пълнеж:
750 мл. мляко
125 гр. масло
125 гр. захар
щипка сол
400 гр. мак
60 гр. грис
2 яйца
Глазура(по желание):
100 гр. пудра захар
2 С.л. сок от лимон
1. Смесете всички съставки за тестото и го омесете докато стане на топка. Разстелете само по дъното( без страните) в тава покрита с кухненска хартия- 24/24 см.( или кръгла 26 см.).
2. Кипнете млякото, добавете захарта, маслото, захарта и солта. Щом пак заври добавете и мака. Когато заври отново дабавете и гриста. Оставете да поври 1-2 минути и махнете от огъня. Когато сместа поизтине (!! иначе яйцата ще се пресекат) добавете яйцата и разбъркайте добре.
3. Изсипете я върху тестото и печете в (!! предватително) загрята на 170 градуса фурна за 45 минути.
Извадете от формата и оставете да изстине върху решетка. По желание залейте с добре разбърканите съставки за глазурата.
Сервиране: Оставете поне 24 часа да престои в хладилника( подобно на баклава). Най-добър е след 2-3 дена.
Съхранение:5 дена в затворен съд в хладилник.
Внимание на хапващите. Ако скоро имате интервю за работа и кръвни тестове ВНИМАВАЙТЕ теста за морфин и неговите производни ще бъде положителен дори без реазлизиран психоемоционален ефект. Да Ви е Вкусно !!!
Last one to utilize this is a rttoen egg!
Which came first, the problem or the solution? Lukicly it doesn’t matter.
Брях, на село такива неща не бяхме чували:)
„интервю за работа и кръвни тестове” в NASA?!
Иначе „психоемоционален ефект” има още като ги видя през витрината на сладкарница ”Tobbenkuchen” до спирка Zoologischegarten в Berlin. Гаранция!
This article is a home run, pure and smpile!