Перфектната заготовка за безброй десерти, макар че си струват само заради домашното Тирамизу( рецептата за което на някой СЛУЧАЙНО ако му трябва да се обади). По-бързо ще си ги направите в къщи, вместо да ходите да търсите няк`ви ужасии пакетирани от времената когато Осама бин Ладен беше още жив.
рецепта:„Mastering the Art of French Cooking“ на Julia Child
3 жълтъка
75 гр. захар
1 ванилия
3 белтъка
щипка сол
1 С.л. захар
80 гр.(2/3 чч) брашно
пудра захар за поръсване(по желание)
1. Бийте жълтъците като постепено добавяте захарта- докато си увеличат обема 3 пъти и се точат на лента.
2. Бийте белтъците със солта до образуване на меки връхчета. Поръсете лъжицата захар и бийте до образуване на твърди връхчета.
3. Пресипете ¼ от белтъците върху жълтъците. Поръсете 1/4 от брашното. Внимателно разбъркайте само ЧАСТИЧНО. На още 3 порции ги смесете по същия начин- не се опитвайте да ги смесите напълно, защото ще спаднат и няма да станат леки и пухкави.
4. С 2 супени лъжици( или шприц) оформете (в тави застлани с хартия за печене) на ленти дълги 10 см. и широки 3.5 см. на разстяние 2.5 см.една от друга. Поръсете с пудра захар. Печете за 20 мин. в предватително загрята на 150 градуса фурна( с изключен вентилатор). Готови са когато са започнали леко да покафеняват под слоя с пудра захар. Ако не са допечени ще станат меки когато изстинат, а ако се препекат ще станат сухи.
Извадете от фурната и с шпатула прехвърлете върху решетка да изстиват.
I was rlaley confused, and this answered all my questions.