Бишкоти

Перфектната заготовка за безброй десерти, макар че си струват само заради домашното Тирамизу( рецептата за което на някой СЛУЧАЙНО ако му трябва да се обади). По-бързо ще си ги направите в къщи, вместо да ходите да търсите няк`ви ужасии пакетирани от времената когато Осама бин Ладен беше още жив.

рецепта:„Mastering the Art of French Cooking“ на Julia Child

 

3 жълтъка

75 гр. захар

1 ванилия

 

3 белтъка

щипка сол

1 С.л. захар

 

80 гр.(2/3 чч) брашно

 

пудра захар за поръсване(по желание)

 

 

1. Бийте жълтъците като постепено добавяте захарта- докато си увеличат обема 3 пъти и се точат на лента.

 

2. Бийте белтъците със солта до образуване на меки връхчета. Поръсете лъжицата захар и бийте до образуване на твърди връхчета.

 

3. Пресипете ¼ от белтъците върху жълтъците. Поръсете 1/4 от брашното. Внимателно разбъркайте само ЧАСТИЧНО. На още 3 порции ги смесете по същия начин- не се опитвайте да ги смесите напълно, защото ще спаднат и няма да станат леки и пухкави.

 

4. С 2 супени лъжици( или шприц) оформете (в тави застлани с хартия за печене) на ленти дълги 10 см. и широки 3.5 см. на разстяние 2.5 см.една от друга. Поръсете с пудра захар. Печете за 20 мин. в предватително загрята на 150 градуса фурна( с изключен вентилатор). Готови са когато са започнали леко да покафеняват под слоя с пудра захар. Ако не са допечени ще станат меки когато изстинат, а ако се препекат ще станат сухи.

Извадете от фурната и с шпатула прехвърлете върху решетка да изстиват.

2 коментара по „Бишкоти

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>