Щрудел- ябълки портокал шоколад

 

200 гр. кори за баница

5-7 ябълки

1 дюла

Кората на 1 био портокал

150 гр. орехи( пекнати на 120 градуса за 8-10 мин)

2 Ч.л. канела на прах

1 Ч.л. джинджър на прах

1 Ч.л. карамфил( току що смлян в хаванче)

1/2 Ч.л. бахар( току що смлян в хаванче)

100 гр. захар

 

1 С.л. коняк(по желание), най-добре Grand Marnier

 

100 гр. шоколад

 

Масло за мазане на корите(100-150 гр.)

 

 

1. Обелените и изчистени ябълки, дюлата, корите портокал и всичко останало без коняка и шоколада се задушава и смачква (с дървена лъжица) на пюре. Бъркайте непрекъснато 5-10 мин. на средносилен огън- докато се изпари излишната вода.

Махнете от огъня и оставете да изстине. Добавете коняка и разбъркайте добре.

 

2. В тава 24/35 см. застелете последователно 3 кори като намазвате с разтопено масло всяка поотделно. Изсипете и равномерно разстелете половината от плънката. Застелете по описания начин още 3-4 кори. Разпръснете равномерно начупения на парчета шоколад. Отново застелете по описания начин още 3-4 кори. Изсипете и равномерно разстелете втората половината от плънката. Застелете по описания начин оставащите кори.

 

3. Разрежете (на ромбове) преди да сложите във фурната!!

Печете в умерена фурна( 180 градуса) 15-25 мин.- до златист цвят.

 

 

 

Един коментар по „Щрудел- ябълки портокал шоколад

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>