Пълнозърнест със спелта и квас

 

 

 

По технологията на „Занаятчийски хляб без месене” http://pechen.bg/?p=39 със следните разлики:

 

 

При „ВТОРА ФАЗА: Забъркване на тесто” съставките са:

 

480 гр. нов квас

360 гр. вода

160 гр. пълнозърнесто брашно( тип 1850)

100 гр. типово брашно( тип 1150)

200 гр. пълнозърнесто брашно от спелта( тип 1850)

25 гр. петмез( или сок от агаве, нерафинирана захар и пр.)

25 гр. зехтин( или шарлан, олио и пр.)

16 гр. сол

 

Продължава се по описания начин.

 

Забележка: При забъркването на новия квас може да се добави 60 гр. ръжено брашно( като съответно се намали от пшеничното). Също се препоръчва вместо вода новият квас да се приготви с домашна суроватка( от извара пресечена с кисело мляко, в никакъв случай с лимонена киселина)- така се ограничава действието на ензимите( които при ръжта са по принцип в повече).

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>