Адаптирано по няколко рецепти от „Ведическо кулинарно изкуство” на Адирадж Дас
800 гр. моркови( фино рендосани)
125 гр. масло
500 гр. ябълки(задушени 6-8 минути и смачкани на пюре)
180 гр. захар( ако обичате по-сладко добавете още 50-100 гр.)
1 Ч.л. кардамон( току що смлян в хаванче)
смляни орехи за овалване(7-8 ореха)
1. Запържете морковите в маслото на силен огън( за да се изпари водата им) за 10 минути.
2. Добавете ябълките и захарта. Бъркайте на средносилен огън 20-30 минути, докато се сгъсти. Махнете от огъня и поръсете кардамона.
3. Когато изстине, с ръце оформете на хапки и оваляйте в орехите.
Съхранение: 5 дни в затворен съд в хладилник