Морковена халва

То е няк`ва разкошотийка.

 

Адаптирано по няколко рецепти от „Ведическо кулинарно изкуство” на Адирадж Дас

 

 

800 гр. моркови( фино рендосани)

125 гр. масло

 

500 гр. ябълки(задушени 6-8 минути и смачкани на пюре)

180 гр. захар( ако обичате по-сладко добавете още 50-100 гр.)

 

1 Ч.л. кардамон( току що смлян в хаванче)

 

смляни орехи за овалване(7-8 ореха)

 

 

1. Запържете морковите в маслото на силен огън( за да се изпари водата им) за 10 минути.

 

2. Добавете ябълките и захарта. Бъркайте на средносилен огън 20-30 минути, докато се сгъсти. Махнете от огъня и поръсете кардамона.

 

3. Когато изстине, с ръце оформете на хапки и оваляйте в орехите.

 

 

Съхранение: 5 дни в затворен съд в хладилник

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>