Яхния по бенгалски- тиква и грах

 

Адаптирано по рецепта от „Ведическо кулинарно изкуство” на Адирадж дас

 

2-3 С.л. мазнина

2 люти чушки( ситно нарязани, ако не обичате люто махнете семките)

2-3 дафинов лист

2 Ч.л. синап

1 Ч.л. чимен

 

800 гр тиква( почистена, обелена, нарязана на големи кубчета)

1 картоф (за цвят)

 

500 гр грах( замразен пресен)

500 мл бульон(най-добре домашен, със съставки по избор)

2 Ч.л. сол

2 Ч.л. захар

 

 

1. В ширика тенджера запържете подправките за около 1 минута, добавете тиквата и картофа. Пържете на силен огън 5-6 минути. Енергично разклащайте и разбърквайте като внимавате да не намачкате тиквата.

 

2. Добавете загрятите( почти да ври) бульон, грах, сол, захар. Разбъркайте, поктийте с капак тенджерата. Намалете огъня до минимум и задушете без да отхлупвате и бъркате за 25-30 минути.

 

След като махнете от огъня поръсете с ситно нарязан магданоз.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>