Адаптирано по рецепта от „Ведическо кулинарно изкуство” на Адирадж дас
2-3 С.л. мазнина
2 люти чушки( ситно нарязани, ако не обичате люто махнете семките)
2-3 дафинов лист
2 Ч.л. синап
1 Ч.л. чимен
800 гр тиква( почистена, обелена, нарязана на големи кубчета)
1 картоф (за цвят)
500 гр грах( замразен пресен)
500 мл бульон(най-добре домашен, със съставки по избор)
2 Ч.л. сол
2 Ч.л. захар
1. В ширика тенджера запържете подправките за около 1 минута, добавете тиквата и картофа. Пържете на силен огън 5-6 минути. Енергично разклащайте и разбърквайте като внимавате да не намачкате тиквата.
2. Добавете загрятите( почти да ври) бульон, грах, сол, захар. Разбъркайте, поктийте с капак тенджерата. Намалете огъня до минимум и задушете без да отхлупвате и бъркате за 25-30 минути.
След като махнете от огъня поръсете с ситно нарязан магданоз.