Мъфини- ябълки и трици

 

Крехки и плодови.

 

 

220 гр. трици

600 гр. ябълково пюре( ябълките почистени и задушени заедно с корите за 5-8 мин., излишната вода махната и фино пасирани)

 

125 гр. масло

100 гр. кристална захар( нерафинирана)

1 яйце

 

40 гр. брашно

2 Ч.л. бакпулвер

1/2 Ч.л. сол

 

1. Смесете триците с ябълковото пюре.

 

2. Бийте маслото и захарта за пълни 5 минути( на ръка, с миксер или процесор).

 

3. Добавете яйцето и разбъркайте добре- тук сместа ще изглежда пресечена и това е нормално. Добавете триците и пюрето. Внимателно разбъркайте, без да се престаравате.

 

4. Добавете пресятите заедно брашно, бакпулвер и сол. Внимателно разбъркайте, без да се стремите напълно да смесите всичко.

 

5. С лъжица пресипете на неправилни купчинки в застлани с хартия форми за мъфини.

 

6. Печете 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

 

Най-добри са в деня когато са опечени.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>