Челядинки по светославовски

В дъждовното време ни се хапва нещо с повечко масло.

 

 

2 шепи челядинки

1-2 стръка прясна целина( по желание)

 

2 стръка пресен лук

4-6 С.л. масло( може зехтин, шарлан и пр.)

3 С.л. брашно

1 С.л. червен пипер

сол и черен пипер на вкус

 

1. Челядинките( може да се махнат дръжките, защото са малко жилави) се варят в подсолена вода за около 10 минути.

 

2. През това време лукът се запържва в маслото, добавя се червения пипер и  брашното и се бърка 1-2  минути. Пресипва се при гъбите и се вари за още 10-ина минути.

 

Преди поднасяне се поръсва с малко черен пипер.

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>