Лимонов кекс с квас и лимец

 

Сладко-кисело съвършенство за летните жеги.

 

 

Съставки:

360 гр. брашно лимец

75 гр. маково семе

¼ Ч.л. сол

 

70 гр. квас

200 гр. кисело мляко

140 гр. лимонов сок( току-що изцеден)

45 гр. претопено масло( или масло, олио и пр.)

2 яйца

100 гр. захар

100 гр. фурми

 

1. Смесват се брашното, маковото семе и солта в голяма купа( по желание тук може да се добавят различни подправки- канела, карамфил, индийско орехче, джинджър и др.).

 

2. В друга купа се смесват всички останали съставки, разбъркват се и се прибавят към първите. Разбъркват се всички заедно докато се смесят, но без да се прекалява.

 

3. Сместа се изсипва в застлана с хартия за печене тава. Покрива се с по-голяма тава и се остава на стайна температура да втаса за 12-20 часа.

 

4. Пече се на 170-180 градуса за 30-35 минути.

 

5. По желание се залива с глазура направена от 1-2 С.л. лимонов сок и ½ Ч.ч. пудра захар.

 

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>