Малко хора вярват, че думите „супа” и „тиквички” могат да образуват каквото и да е приятно словосъчетание.Ароматната комбинация между индийско орехче, босилек и девесил обаче, бързо превръщат изненадата в истинско откровение.
1 голяма глава лук
2 големи тиквички( към 800 гр)
2-3 чаши бульон( според желаната гъстота; най-добре домашно приготвен рибен)
голяма шепа пресни босилек, магданоз и девесил
½ Ч.л. индийско орехче( фино рендосано)
3 ореха( смляни)
сол на вкус
1 Ч.ч. сметана( може и заквасена; или мляко)
1. Лукът се задушава на слаб огън в малко зехтин.
2. Добавят се нарязаните тиквички и бульона и се задушава на съвсем слаб огън за 20-30 минути.
3. Маха се от огъня, добавят се останалите съставки и се пасира.