Няма ох, няма ах.
за 10 гофрети:
2 чч брашно
2 сл захар
1.5 чл бакпулвер
щипка сол
щипка канела
2 яйца( разделени белтъци и жълтъци)
1.5 чч вода( или мляко)
3 сл масло
1 голям банан( около 200гр.)( може и друг плод, например тези на снимката си ги направихме с 2 райски ябълки)
1. Сухите съставки се смесват в голяма купа.
2. Добавят се жълтъците, след тях постепенно се добавя водата и стопеното масло като се бърка непрекъснато. Да не се прекалява с бързината и силата на бъркане- когато вече няма съхи участъци се спира( иначе може да станат глетави). Тестото трябва да е леко и пухкаво като за мъфини, а не рядко като за палачинки.
3. Добавя се пасираният( или намачкан с вилица) плод и леко се разбърква.
4. Добавят се разбитите на сняг белтъци и много внимателно се разбърква от долу нагоре.
5. Пекът се за по 4-5 минути в гофретник.
Добре е да се поръсят с кленов сироп, попиващ в тях.