Месеците на иранската кухня продължават с изтънчени шедьоври и изкушителни до неустоимост ъпгрейди.
прави се по рецептата за Реване ( ъпгрейднато): http://pechen.bg/?p=164
със следните разлики:
- наполовина грис / брашно, а не само с грис
-без кокосови стърготини
- без ядки
- залято с желе:
2 чч сок от нар
4 сл захар
желатин за 0.5 л течност:
следват се инструкциите на пакета и с готовото( започващо да се стяга) желе се залива вече сиропираното( най-добре двойно сиропирано) реване.
Pingback: Реване ( ъпгрейднато) | Печен
Здравейте,може ли да препоръчате пълнеж за лека торта която да направя.От горе и от страни искам да я покрия с захарен фондан,но незам и какъв крем трябва да сложа между тортата и фондана.Взела съм текстурна подложка която искам да пробвам.Предварително благодаря!Хубав ден!
Привет:)
„лека“ торта покрита с фондан звучи малко противоречиво и е изпълнимо само ако не се яде самия фондан.
крем между блата и фондана по-добре да не се слага, но ако все пак трябва- може да се сложи някой плътен и неразтичащ се ( като например този: http://pechen.bg/?p=1820)
весело печене:)