Тиква ама тиква.
за 6 порции:
180 гр заквасена сметана
4-5 сл захар
180 гр крем сирене( или двойно крем сирене(маскарпоне))
2 яйца
2 сл брашно
2 чч( 400-500гр) тиква (рендосана или пюре)
щипка шафран
1. Съставките се добавят в посочената последователност, като след всяка се разбърква.
Сипва се във висока тава( при печенето се вдига двойно).
Рендосаната тиква или пюрето( което се прави като печена/варена тиква се намачква с вилица) е най-добре да се добави чак сега- направо в тавата за печене и да не се разбърква много.
2. Пече се на 170 градуса( слаба фурна) за 40-50 минути.
- при печенето е препоръчително тавата да се сложи в по-голяма тава с вода( както се пече крем карамел), но става и без.