Изобилният собствен сос, който гъбите пускат в процеса на тяхното задушаване, само за 15 минути превръща пълномасления кокос и подправките в извънредно ароматна лепкава паста.
за 2 порции:
2 сл масло( или олио)
2 скилидки чесън( смачкан)
2 сл джинджифил( нарязан на ситно)
1 люта чушка( нарязана на ситно)
2 шепи гъби( пачи крак или др.)
2-3 сл кокосови стърготини( пълномаслени( от магазина на „Идея Вита“)
1 чл куркума
щипка черен пипер
1 сл индийска/арабска шарена сол( пожелание( от магазин Багдад))
сол на вкус( след като се свали от огъня)
магданоз( за поръсване)
шарлан( или зехтин)( за поръсване)
соев сос и уорчестер сос на вкус
1. В маслото се задушават чесън, джинджифил и люта чушка( за 1 минута).
2. Добавят се гъбите( почистени и начупени на 4). Добавят се и подправките. Задушават се БЕЗ капак до НАПЪЛНОТО извиране на отделената от гъбите вода( около 15 минути).
Бърка се от време на време само, към края малко по-често.
Маха се от огъня и се подправя със сол и пипер.
Леко се поръсва с шарлан( или зехтин).
Подпрая се с уорчестър и соев сос.
Еднакво вкусни са топли или студени( студените с малко оцет и нарязан лук се поръсват).