Бавносушените „ масажирани“ райски ябълки изискват доста време и внимание, но осигуряват сюблимни резултати( и цена достигаща 5 $ за парче). Те са мармаладено меки отвътре, а бавно избилата по повърхността естествено съдържаща се в тях захар ги прави екстрено симпатични и ги кара да заприличат на захаросани бонбони.
Процесът продължава поне 3-4 седмици.
Избират се добре узрели( с наситен оранжев цвят), но все още неомекнали райски ябълки.
Обелват се, без да се маха сърцевината и дръжките. Със здрав конец се завързват за дръжките( през 20 см- така че да не се допират помежду си) и се окачват да висят в проветриво помещение( или над радиатора вкъщи- гостите ви ще отбележат, че имате чудесна коледна украса).
След първата седмица, когато вече видимо са започнали да просъхват и омекват, се започва с масажирането:)- всяка една поотделна се стиска лекичко с ръце за няколко секунди . Масажирането помага на захарта в тях да избие по повърхността. Това се прави през 1-2 дни.
След 3-4 седмици се свалят от конеца. Подреждат се върху хартия и се досушават още 1 седмица като постепенно се притискат в крайната си форма- сплескани на плоски шайби.