Масажирани райски ябълки

 

 

 

Бавносушените „ масажирани“ райски ябълки изискват доста време и внимание, но осигуряват сюблимни резултати( и цена достигаща 5 $ за парче). Те са мармаладено меки отвътре, а бавно избилата по повърхността естествено съдържаща се в тях захар ги прави екстрено симпатични и ги кара да заприличат на захаросани бонбони.

 

Процесът продължава поне 3-4 седмици.

Избират се добре узрели( с наситен оранжев цвят), но все още неомекнали райски ябълки.

Обелват се, без да се маха сърцевината и дръжките. Със здрав конец се завързват за дръжките( през 20 см- така че да не се допират помежду си) и се окачват да висят в проветриво помещение( или над радиатора вкъщи- гостите ви ще отбележат, че имате чудесна коледна украса).

След първата седмица, когато вече видимо са започнали да просъхват и омекват, се започва с масажирането:)- всяка една поотделна се стиска лекичко с ръце за няколко секунди . Масажирането помага на захарта в тях да избие по повърхността. Това се прави през 1-2 дни.

След 3-4 седмици се свалят от конеца. Подреждат се върху хартия и се досушават още 1 седмица като постепенно се притискат в крайната си форма- сплескани на плоски шайби.

 

 

 

Вашият коментар

Connect with:

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>